Body

Ben je op zoek naar één aanspreekpunt voor al jouw werken op en rond het dak? Bij dakwerken Van De Gucht helpen we je graag! Naast het plaatsen van daken, plaatsen wij ook goten in zink, isoleren we zoldervloeren en installeren we koepels en lichtstraten.

Extra velden boven
Dakwerken Van de Gucht uw totaal partner voor dakwerken in zink, koper of epdm

Totaalpartner op en rond het dak

Dakwerken Van De Gucht is jouw totaalpartner voor alle werken aan je dak, maar ook‘eronder’.

Naast dakbedekking en isolatie, behoren ook volgende dakwerken tot onze expertise: goten en aflopen in zink, isolatie van zoldervloeren en tussen dakspanten, plaatsen van dakramen, lichtkoepels, lichtstraten en dakluiken, werken aan schouwen en plaatsen van staalplaten.
Ook voor gevelbekleding met trespa en leien kan je bij ons terecht.

 

 

 

 

Vernieuwen van dakgoten en afvoerpijpen in zink of koper dakwerken van de gucht

Dakgoten en afvoerpijpen

De vlotte afvoer van regenwater van het dak is cruciaal voor een duurzaam resultaat.

Wij solderen ter plaatse nieuwe dakgoten en afvoerpijpen in alle vormen en formaten. Bestaande goten herstellen we of vervangen we door nieuwe exemplaren. Daarbij gaan we steeds op zoek naar materialen die kwalitatief zijn, maar ook passen bij de stijl van je woning.

 

 

Dakbedekking

01

Dakpannen zijn nog steeds de meest populaire keuze als het om dakbedekking gaat. Ze zijn dan ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen een kleuren.

02

Leien zijn verkrijgbaar in vierkant of rechthoekig formaat en komen bij bepaalde bouwstijlen volledig tot hun recht. Ons team plaatst zowel natuurleien als kunstleien en dat in verschillende kleuren.

03

Ide-platen zijn dan weer uiterst geschikt als dakbedekking voor je tuinhuis of bijgebouw. Deze platen zijn naast dakbedekking ook meteen goed als dakisolatie door de gebruikte materialen waaruit deze zijn samengesteld.

Extra velden onder
Dakraam of koepel plaatsen of renoveren Dakwerken Van de Gucht

Dakkoepels en dakramen

Dakkoepels zijn ideaal om je woning met een plat dak te voorzien van extra licht. Die extra lichtinval zorgt niet alleen voor een aangenamere sfeer in huis, het laat jouw woning ook nog eens groter lijken!
Een lichtkoepel is verkrijgbaar in verschillende materialen, vormen, kleuren en afmetingen.
Wil je graag een lichtkoepel plaatsen? Dan kan je kiezen uit verschillende uitvoeringen, afhankelijk van het materiaal en de vorm. Zo bestaan er vlakke lichtkoepels, ronde, vierkante, rechthoekige of piramide dakkoepels.
 
Bij hellende daken kunnen we dakvensters voorstellen. Dakvensters zijn vandaag onmisbare elementen geworden in vele gebouwen. Ze bieden een grote waaier aan mogelijkheden. Zo kan je jouw zolder bewoonbaar maken zonder de architectuur te schaden van je woning te beschadigen.
 
Twijfel je bij jouw keuze? We helpen je graag verder. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

 

 

Isoleren van zoldervloeren in renovatie of nieuwbouw

Isoleren van zoldervloeren

Wil je je zolder graag inrichten als extra slaapkamer of speelkamer? Of gewoon minder warmte door het dak naar buiten jagen? Dan is de isolatie van je zoldervloer (met PUR/PIR) of tussen de spanten van je dak (met glaswol) een zeer nuttige investering.  

Wil je jouw zolder graag inrichten als extra slaapkamer of speelkamer? Of wens je minder warmte te verliezen door het dak? Dan is de isolatie van je zoldervloer (met PUR/PIR) of tussen de spanten van je dak (met glaswol) een zeer nuttige investering. Bovendien kan je er een mooie premie voor krijgen van de Vlaamse overheid! Ontdek de premies hier.

 

 

Schouwen en dakwerken van de gucht

Werken aan schouwen

Een tijdige renovatie van je schouw kan je veel vochtproblemen besparen. Wij plaatsen steeds dubbelwandige buizen. Die voorkomen rookterugslag, mogelijke schade aan het dak en geven je woning een mooie meerwaarde. 

 

 

 

Staalplaten dak in renovatie of moderne nieuwbouw dakwerken van degucht

Staalplaten plaatsen

Sandwichpanelen (of Ide-panelen) hebben een kern van polyisocyanuraat of steenwol en bieden zowel akoestisch als thermisch comfort (geen koudebruggen).

Bovendien zijn ze ook brandveilig. Ze zijn uiterst geschikt als dakbedekking voor je tuinhuis, garage of bijgebouw.

We plaatsen deze platen in verschillende lengtes, diktes, kleuren en met of zonder geïntegreerde lichtstraten.

 

gevelbekleding in leien of trespa

Gevelbekleding in leien of Trespa

Een professioneel afgedicht dak is één, maar een mooie gevel is top! Wij werken jouw gevel af met leien of Trespa, met of zonder isolatie.

Deze technieken zijn mogelijk bij nieuwe woningen en bij renovatieprojecten.

Zowel leien als Trespa-platen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, afwerkingen, maten en diktes. Wens je graag meer informatie over hun specifieke eigenschappen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

Andere dakwerken door Van de Gucht